Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki egy hajnalon, a villamoson kihasználta azt, hogy utastársa alszik, és kizsebelte.

A bíróság a vád alapján fegyházbüntetésre ítélte a többszörösen büntetett elkövetőt – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Egy 53 éves férfi 2023. július 9-én, a hajnali órákban a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéri végállomásra beérkező 6-os villamoson utazott.

A férfi felfigyelt egy alvó utastársára, odament hozzá, átkutatta a zsebeit és ellopta a készpénzét.

 

A Balaton környékén üthetett tábort a tolvajok fejedelme

Rengeteg gyanútlan embert lopnak meg a tó menti településeken a nyári üdülési szezonban, és vannak kimondottan bűnös területek. Bemutatjuk a rendőrség lopási hőtérképét.

Pechje volt, pont egy rendőr orra előtt tolvajkodott

A bűncselekményt egy rendőr – aki épp közbiztonsági ellenőrzést végzett – észlelte, ezért a villamosról a kifosztás után leszálló elkövetőt elfogta.

A bíróság a férfit mint többszörös visszaesőt – váddal egyezően – bűnösnek mondta ki kifosztás bűntettében és 4 év 3 hónap fegyházbüntetésre ítélte, valamint megállapította, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyhöz kapcsoló videón az Ügyészség hivatalos Youtube csatornáján maga a kifosztás és utána az látható, hogy a rendőr megszólította a sértettet, igazolja magát, majd lehívta a villamosról.