A vádirat szerint a vádlott 2022. november 3-án délután, a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtér megállójában várakozó 6-os villamoson figyelt fel két kiskorú fiúra, leült velük szemben, és közel hajolva felszólította őket, hogy adjanak neki 2.600 Ft-ot, mert kábítószert akar vásárolni.

A férfi fenyegető fellépése és testi erőfölénye a fiúkban komoly félelmet keltett.

Egyikük felállt, és adott 160 Ft-ot a vádlottnak, aki azonban a sértett kabátjának zsebeit tapogatva, további pénzt követelt. A fiú ezért még1.000 Ft-ot adott a férfinak, aki ekkor már azzal fenyegetőzött, hogy kés van nála. A megfenyegetett kiskorú végül a következő megállónál le tudott szállni a villamosról.

A másik fiúnak már nem volt ideje leszállni a járműről, mert az közben elindult.

A rabló odalépett hozzá is, és felszólította, hogy ő is adjon neki valamit és ugyanaz játszódott le, mint  társa esetében, végül dulakodás lett belőle, viszont a sértettnek sikerült leszállnia a villamosról.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételeken mindkét kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény látható. 

Így lesz a nyolc évből tíz.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű, 23 éves férfit két rendbeli rablás bűntettével vádolta, a Budai Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat vád szerint, és ezért őt 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelte egy korábban, más ügyben kiszabott 2 év, felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős.