Belügyminisztérium sajtófőnöke a Népszavának azt mondta, Pintér Sándor felkérte a belső ellenőrzési főosztályt, hogy visszamenőleg nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és

foglaljanak állást, indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.

A lap azt írja, hogy az utóbbi hetekben több olyan eset is napvilágra került, ami kételyeket ébreszthet a mentőszolgálat működtetésével kapcsolatban. 

Legutóbb Gálvölgyi János családja fordult a nyilvánossághoz, miután hozzátartozói hiába hívtak mentőt a nehezen lélegző és félrebeszélő színészhez, a segítség nem jött. Sőt fél óra múlva, amikor újra telefonáltak, kiderült, hogy még el sem indult a kocsi. Végül a 74 éves színészt a gyerekei vitték be a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára. Gálvölgyi János – a család legutóbbi közleménye szerint – stabil, de súlyos állapotban van.

 

Kiderült, ki hibázott Gálvölgyi János kálváriájánál

Hibásan mérlegelt a mentésirányító szerda délelőtt egy segélyhívás fogadásakor, ezt állapította meg a mentők belső vizsgálata. Bővebben>>>

Az Országos Mentőszolgálatnál belső vizsgálat indult az eset miatt, péntekre megállapították, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító a segélyhívás fogadásakor, mert a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ezért kellett hosszan várakozni a rohamkocsira. 

Közben az is kiderült, hogy a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.