A Mi Hazánk is állít főpolgármester-jelöltet, készül a párt a jövő májusban esedékes önkormányzati választásokra. Továbbá a párt minden budapesti kerületben szeretne polgármester-jelöltet elindítani – jelentette be Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese az ATV Start című műsorában.

A politikus hozzátette: az ezzel kapcsolatos szervezeti felkészülés pedig már el is indult, a Mi Hazánk az önkormányzati választásra is nagyon tudatosan készül.

Az is egy minimum elvárás a magunk részéről, hogy minden megyei jogú városban elinduljunk, polgármester-jelöltünk is legyen, illetve az összes vármegyében is állítsunk listát

– árulta el Dúró Dóra.

A főpolgármester-jelölttel kapcsolatban azt mondta, néhány héten belül már nyilvánosságra tudják hozni a személyét, addig azonban semmilyen információt nem osztanak meg az illetőről.

Újabb budapesti diadalra készül Karácsony Gergely

Arra készülünk, hogy 2024-ben nagyobb arányban nyerjük a választást, mint 2019-ben – jelentette ki Karácsony Gergely március elején a Magyar Hangnak adott interjújában, aki hozzátette: azt fogja legyőzni, akit a Fidesz indít.

A városvezető beszél arról is, hogy jobb lenne, ha nem pártok jelöltjeiként indulnának az ellenzéki politikusok a jövő évi önkormányzati választáson.

Karácsony Gergely szerint egy budapesti fókusszal működő, lokálpatrióta ernyőszervezetre van szükség ahhoz, hogy jövőre, az önkormányzati választáson együttműködve sikert arassanak az ellenzéki pártok.

A főpolgármester szerint az egyeztetések során pártállástól függetlenül a legtöbb ellenzéki politikusnak tetszett a civil szervezetekkel való összefogás gondolata. Hozzátette: a pártoknak érdekük, hogy ez megvalósuljon.