Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Facebook-posztjában írt arról a hamis esetkocsiról, amely rendszeresen szállított betegeket, és visszaélt a megkülönböztető jelzés használatával. A főigazgató hatékonyan tette meg a szükséges lépéseket.

Bajtársaktól és betegektől is több panasz érkezett az Országos Mentőszolgálat főigazgatójához az egyik alternatív (magán) mentőszolgálatra, aminek dolgozói megtévesztő módon az OMSZ védjegyoltalom alatt álló emblémáját ruhájukon viselve, térítés ellenében szállítottak haza betegeket, miközben rendszeresen visszaéltek a megkülönböztető jelzés használatával.

– kezdődött az OMSZ Facebook-posztja, amelyben leírták, hogy a főigazgató azonnal lépéseket tett és nem csupán a meglevő megállapodást mondta fel a szervezettel, még a rendezvény biztosítás lehetőségét is megvonta a vállalkozástól, valamint felszólította a szervezet vezetőjét a jogszabályok betartására.

Az OMSZ beszámolt arról is, hogy miután a bajtársak továbbra is gyakran jelentették Budapest különböző pontjairól az engedély nélkül szirénázó esetkocsinak látszó autót, ezért

az Országos Mentőszolgálat, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr- főkapitányság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösen vonta ellenőrzés alá az ESET 4 feliratú járművet.

Az már a helyszínen kiderült, hogy az autó még közúti forgalomra sem volt alkalmas, és annyit szintén tudni lehet, hogy a személyzet tagjai nem rendelkeztek egészségügyi végzettséggel sem.