Pénteken a zártabb felhőzet és az összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul. Mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. 

Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap.

A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő – tájékoztat a HungaroMet.

Szombaton már több napsütésre számíthatunk. Záporok, zivatarok kialakulására már kevesebb helyen van esély. Hajnalban helyenként pára,  köd képződhet. Többfelé élénk lesz a déli-délkeleti szél. A délutáni órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap lényeges változás nem várható, a többórás napsütés mellett elszórtan ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. Hajnalban pára, ködfoltok előfordulhatnak. Északon és nyugaton, délnyugaton élénk lesz a légmozgás napközben. Délután 24-29 fokos csúcsértékeket mérhetünk – olvasható az Időkép oldalán.