Megjelent a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. osztalékfizetési rendjéről szóló közlemény a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közgyűlés hatáskörében eljárva meghozott igazgatósági határozat alapján a törzsrészvényekre a névérték 225 százalékát, azaz részvényenként 225 forint osztalékot fizet a gyógyszergyár.

A saját részvényekre jutó összeget is szétosztják a részvényesek között, vagyis a tényleges kifizetés ennél magasabb lesz. Hogy pontosan mennyivel, azt  június 1-én határozza meg és teszi közzé a Richter.

Az osztalékfizetésre való tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja június 7., azok kapnak osztalékot, akik ekkor be vannak jegyezve a részvénykönyvbe. Az utolsó olyan nap, amikor osztalékra jogosító Richter-részvényt lehet vásárolni, június 3. Az osztalék kifizetése június 14-én kezdődik.

Az osztalékot az értékpapírszámlát vezető szolgáltatónál megadott pénzforgalmi számlára utalja a gyógyszergyártó, magánszemélyeknél levonja a kifizetéskor a 15 százalékos személyi jövedelemadót, kivéve ha tartós befektetési számláról van szó, de erről külön nyilatkozni kell. A jogi személyek adólevonás nélkül megkapják a teljes összeget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!