A forint felemásan kezdte a napot: a nyitáskori 421,65-ös árfolyamról reggel fél 6:30 után nem sokkal percek alatt gyengült egészen 422,513-ig az euróval szemben, majd 8:00 előtt nem sokkal hirtelen zuhant be a 421,16-os szintig, hogy aztán reggel 8-ra ismét 422,13 felett legyen az árfolyam.

A 420 volt az utolsó ellenállási szint, az euró váltása akár a 435-ös szintig is drágulhat a mostani plafont jelentő, hét eleji 426,09-es mélypont után. A hosszú távú gyengülő trend szinte megkérdőjelezhetetlen.

A dollár az emelkedő olajárak hatására folytatja lejtmenetét, az euróhoz képest 0,35 százalékkal gyengült csütörtök reggel 8-ig. A forint is zárkózni tudott: 0,2 százalékos erősödés után 425,8 forintba kerül egy zöldhasú. Az árfolyamban viszont itt is nagyobb kilengések vannak, viszont végig pluszos tartományban maradt a forint a Stooq.com adatai szerint.

A svájci frank egyelőre csak mérsékelten szakította le a magyar fizetőeszközt: a nyitáshoz képest 0,1 százalékkal erősödött a forinthoz képest, a pénzváltóknál 434,23 körül jár az árfolyam.

A régiós valuták közül a román lej 0,2 százalékkal, a lengyel zloty 0,13 százalékkal drágult, a cseh korona viszont 0,05 százalékkal ér kevesebbet a forinthoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!