részvénypiac forgalma 15,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Árkoszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek úgy fogalmazott: nem tudott jól teljesíteni a tőzsde pénteken, pedig egész héten felülteljesítő volt. Véleménye szerint azonban

ez csak átmeneti jelenség lesz, mert nem valamilyen hír váltotta ki.

Hozzátette: az is reménykeltő, hogy a forgalom átlag felett alakult.

A vezető részvények közül az OTP jól tartotta magát, egész héten jól teljesített. Richter viszont jelentősen csökkent, és a saját részvény vásárlások ellenére rosszul szerepelt.

Kép: Trading view

Mol ára 10 forinttal, 0,33 százalékkal 3000 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 60 forinttal, 0,52 százalékkal 11 580 forintra erősödött, forgalmuk 10,8 milliárd forintot tett ki.

Magyar Telekom árfolyama 0,5 forinttal, 0,12 százalékkal 409,50 forintra esett, forgalma 102,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 0,83 százalékkal 8360 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3334,06 ponton zárt pénteken, ez 34,60 pontos, 1,05 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!