forint csütörtökön a 403-as szint közelében ragadt az euróval szemben, ahol az elmúlt napokban többször is rögzült időszakosan az árfolyam. 10:15-kor 0,11 százalékos mínuszban volt az európai fizetőeszközhöz képest, 402,9-en állva. Ha innen felfelé indult az elmúlt napokban, akkor egészen a 407-409 forintos sávig gyengült, viszont ha erősödött, akkor a 400-as szintig nyílt meg előtte az út a Stooq.com adatai szerint.

Az amerikai dollárral szemben intenzívebben gyengült a forint, 0,35 százalékos veszteséget gyűjtött délelőtt. Itt a 403,3-as szintig kopott a zöldhasúval szemben. Az árfolyamban délután lehet erőteljesebb irányváltás, mivel akkor közlik az októberi inflációs adatokat. Várhatóan lassult az amerikai drágulás üteme, amely pozitív üzenetként azt hozhatja magával, hogy a Federal Reserve lassít a kamatemeléseken.

A svájci frank az euró-forint kurzushoz hasonló pályán mozog, itt egészen 409,39-ig gyengült az árfolyam.

A régiós valutákkal szemben felemás a forint teljesítménye: a román lej 0,25 százalékkal szakította le a magyar fizetőeszközt, viszont a cseh koronára 0,08, a lengyel zlotyra 0,24 százalékkal zárkózott a forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!