A forint hektikus napon van túl: hétfő hajnalban még erősödni tudott, a kurzus egészen 404,39-ig ment le, majd egy intenzívebb gyengülésbe került és egészen 408,359-ig szökött fel az árfolyam. Hétfőn 13:30-ig 406,6-406,8 között állt az árfolyam a Stooq.com adatai szerint.

A kormány még délelőtt jelentette be, hogy rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak, de ott végül csak a korábbi megerősítve közölték, hogy létrehoznak egy új energiaügyi minisztériumot, amelyet a várakozásoknak megfelelően Lantos Csaba, a MET igazgatósági tagjára bíznak. Ez végül nem mozdította lefelé az árfolyamot.

Intenzíven gyengült a forint a dollárral szemben is: 1 százalékos volt a magyar fizetőeszköz vesztesége 13:30-kor, 395,3 fölött járt az árfolyam, a napi csúcs 395,884-nél alakult ki.

A dollár az euróval szemben is jó teljesítményt mutat: 0,65 százalékot gyengült az uniós fizetőeszköz úgy is, hogy a várakozásokat felülmúlva jól teljesített az euróövezet ipari termelése.

A svájci frankhoz képest a forint 0,3 százalék felett gyengült, így 417,5 felett járt a váltás.

A régiós valuták közül a román lej 0,25, a lengyel zloty 0,1, a cseh korona 0,25 százalékkal szakította le a forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!