A forint viszonylag erős napot zárt kedden: noha a keddi jegybanki kamatdöntés előtt még a 409,39-es tartományig gyengült az euróval szemben, a nap végére 0,6 százalék közeli zárkózást produkált. Az árfolyam este 18:45-kor már 406,45 forintnál mozgott – derül ki a Stooq.com adataiból.

Pedig maga az euró is nagyon jól teljesített: 0,42 százalékot erősödött a dollárra. Az amerikai fizetőeszköz esetében a legnagyobb kérdés most az, hogy az emelkedő olajárak hogyan befolyásolják majd a világkereskedelmet.

forint a dollárral szemben is nagyon erős volt: 1 százalékos erősödéssel a váltás most 395,17 volt, miközben a napi csúcs még 399,25-nél volt.

svájci frankhoz képest 0,35 százalékkal erősödött a forint kora este, a kurzus 414,9-en állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!