Viszonylag enyhe kereskedési volumen mellett, de szépen erősödik a forint mindenszentek napján: az euróra – amely maga is jó periódusban van – 0,5 százalék, a dollárhoz képest 0,95 százalékot tudott zárkózni a magyar fizetőeszköz.

Az euró váltása 407,22-n állt 12:15-kor, miközben a napot még a 409,341-es szinten kezdte. Többször is nagyon gyors erősödéseket produkált a közös európai pénzzel szemben a magyar fizetőeszköz a Stooq.com adatai szerint.

A dollárra még intenzívebben zárkózott a forint: 409,915 most az árfolyam, miközben a napi nyitó szint még 414,11 volt. Az elmúlt 52 hétben így már épp nem 100 forintos a forintgyengülés, csak 99 forint volt az éves mínusz.

A Fed kezében a forint sorsa

A dollár gyengülését a Federal Reserve kamatdöntésének piaci árazása okozhatja. Várhatóan az amerikai jegybank újabb szigorító lépésről dönt, ami 75 pont lesz a piaci konszenzus szerint. Ha így lesz, akkor viszont gyors gyengülés tépázhatja majd meg a forintot.

A dollár így az euróhoz képest is lendületet veszített: közel 0,5 százalékot erősödött az európai fizetőeszköz.

A forint a svájci frankon hozott a legkevesebbet: 0,23 százalékot erősödött csak, 412,7 volt az árfolyam kedden dél után 15 perccel.

A cseh korona, a zloty és a román lej is lendületet veszített a forinthoz képest: 0,8, 0,6 és 0,3 százalékkal erősödött rájuk a forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!