Az RWE még tavaly decemberben közölte, hogy külön cégbe vonja össze megújuló energiákkal, hálózati elosztással és kiskereskedelemmel foglalkozó tevékenységeit, a céget pedig tőzsdére viszik, ahol a részvények 10 százalékát értékesítik.

Mindez stratégiai válasz lenne arra a régóta tartó válsághelyzetre, melynek következtében hagyományos tevékenységei (áramtermelés) veszteségessé váltak. Mindez egy évvel azt követően történt, hogy a rivális E.On hasonló terveket jelentett be.

Az új cég nevéről nyáron döntenek majd, a tőzsdei bevezetésre pedig év végéig kerülhet sor. Elemzők szerint a kibocsátás értéke 2 milliárd euró körül lehet majd, amivel az új cég piaci értéke 20 milliárd euró körül lehet. Ez csaknem háromszorosa az RWE jelenlegi piaci kapitalizációjának.

A reorganizációs tervek bejelentése óta a részvények árfolyama közel 5 százalékot emelkedett, ezzel felülteljesítette a szélesebb piacot, a német nagyvállalatok ugyanis átlagban több mint 10 százalékot estek ez idő alatt.

 


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!