A szolgáltató az előfizetők részére júliusban kiküldött számlalevelében közölte, hogy számos, elsősorban régebbi díjcsomagot érintően megemeli előfizetési és igénybe vételi díjait szeptember 1-től. A holnaptól esedékes díjkorrekciók elsősorban a 2017-től 2020-ig értékesített, már lezárt lakossági mobiltelefon, mobilinternet, vezetékes internet, vezetékes telefon és tévészolgáltatásokat érinti, mértékük pedig többnyire nem éri el a 10 százalékot, vagyis infláció alatti.

A változás csak az ügyfelek egy részét érinti, akiket a cég támogat abban, hogy az aktuális díjcsomag-portfolióból megtalálják a felhasználói igényeikhez legjobban illeszkedő és legjobb értékajánlatot nyújtó díjcsomagot - írja a cég korábban a lapnak.

A változással érintett csomagok listája itt található.

Jöhet az évenkénti emelés

A Magyar Telekom új, szeptember 1-től érvényes általános szerződési feltételeiben ugyanakkor található egy ennél lényegesebb, az összes előfizetőt érintő potenciális díjkorrekciós mechanizmus is. E szerint a Telekom az "általa nyújtott szolgáltatások és azok ellenértéke közötti arányosság megőrzése érdekében", az általános inflációból eredő pénzbeli értékvesztés ellensúlyozása céljából jogosult lesz évente az előző évi inflációs adatoknak megfelelően korrigálni az összes szolgáltatás díját.

Ennek a változtatásnak ugyanakkor csak a jövő év első hónapjaiban érzik majd a hatását az előfizetők (akkor viszont kivétel nélkül mindenki).

A piacvezető szolgáltató utoljára 2011. január 1-jén emelte meg átfogóan a teljes előfizetői bázisra vonatkozóan az igénybevételi díjakat. Akkor az áfaemelés volt a fő ok, de az infláció miatt is emelt - emlékeztet a portál.