A logisztikai és ipari ingatlanok piaca idén tovább folytatta a növekedést. Az elmúlt években látványos fellendülésen átesett szektor az építőipar húzóágazata volt ebben az időszakban, ugyanakkor a megváltozott piaci környezet hatására kihívásokkal is szembesült. A jövő szempontjából kulcsfontosságú lett a gyors alkalmazkodás a folyamatosan változó bérlői igényekhez. Az idén hároméves HelloParks ezt a trendet ismerte fel, és rögtön három helyszínen kezdett energiahatékony és fenntartható megaparkok fejlesztésébe a főváros körül.

Kép: HelloParks

A mára már négy helyszínen, Fóton, Maglódon, Pátyon és Alsónémediben építkező társaság 244 hektáron több mint 1 millió négyzetméter raktár- és ipari terület fejlesztésén dolgozik jelenleg. Tavaly átadott két épülete, a maglódi MG1 és a fóti FT1 rekord idő alatt lett tele. Idén négy új raktárcsarnokot avatott a HelloParks: Fóton az FT6 és FT2, Maglódon az MG3, míg Pátyon a PT1, a főváros vonzáskörzetének legnagyobb modern ipari komplexuma nyílt meg a bérlők előtt. A vállalat idén is folytatja a fejlesztéseket, a pátyi PT2, valamint az AN1 Alsónémediben szintén 2024 első félévében készül el. A modern és környezetbarát ipari ingatlanok népszerűségét mutatja, hogy az Aeroplex, a BYD, a dm, a FoxPost, vagy épp a Gebrüder Weiss is már a HelloParks mellett döntött.

Kép: HelloParks

A társaság már a tervezőasztaltól kezdve a lehető legkomolyabban veszi a környezetbarát és fenntartható fejlesztést. Kimondott célja egy zöld iparági sztenderd megteremtése, és más piaci szereplők motiválása az ágazatban. Ezzel összhangban a HelloParks itthon elsőként adott át BREEAM Excellent minősítésű ipari létesítményt a New Construction kategóriában. Idén ennél is tovább ment: az ebben az évben átadott és jelenleg fejlesztés alatt álló projektjei már mind a legmagasabb, Outstanding minősítés elérését célozzák, és megfelelnek az EU Taxonómia elvárásainak. Ilyen magas szinten jelenleg kizárólag a HelloParks fejleszt raktárcsarnokot itthon.

További részletek a vállalat korszerű és energiahatékony megoldásairól a honlapon: https://helloparks.com/