A Netflix közzétette első negyedéves jelentését, amelyből többek között kiderült, hogy a jelszómegosztási szigor bevezetését mégis a második negyedévre tolják át, ezzel vállalva, hogy egyelőre kevesebb bevételre tesz szert a népszerű streaming szolgáltató. Ugyanakkor a Netflix ennek ellenére sem elégedetlen az idén elért eredményekkel.

Az egy részvényre jutó nyereség 2,88 dollár volt 8,162 milliárd dolláros bevétel mellett a Netflixnél az első negyedévben – írja a cég közlése alapján a Reuters. A lap hozzátette: bár a streaming cég részvényei a bejelentést megelőzően épp enyhén zuhanóban voltak, majd enyhén emelkedtek, ahogy a cég közzétette első negyedéves eredményeit.

Januártól márciusig a Netflix 1,75 millió új feliratkozóval gazdagodott, amely elmaradt a 2 milliós álomhatártól, amelyre az elemzők számítottak. 2022-ben a Netflix előfizetői köre 9 millió előfizetővel bővült, ami fele annyi, mint az előző évben szerzett 18 millió: a növekedés nagy része Ázsiából származik.

Bűvülünk és nyereségesek vagyunk. Konkrét elképzeléseink, terveink vannak azzal kapcsolatban, hogyan gyorsítsuk fel a nyereségességünket, és ezt végre is hajtjuk. Jó úton haladunk, hogy teljesítsük 2023-ra vonatkozó pénzügyi célkitűzéseinket

– nyilatkozta Ted Sarandos, a Netflix társvezérigazgatója az eredmények bemutatását követően.

A cég vezetése azt is bejelentette, hogy a jelszómegosztás szigorítása a második negyedévben már valóban elkezdődik az Egyesült Államokban. Emellett a Netflix az élő közvetítésekbe is belevág.