A kávékapszulák újrahasznosításának új módját választotta a magyar Nespresso. A magyar vásárlóktól származó kapszulákat begyűjtik és feldolgozzák, azaz szétválasztják az alumíniumcsomagolást a kávézacctól, majd utóbbiból termőközeget gyártanak. Valamennyi lépés Magyarországon történik.

A termőközeget pedig a Pannonhalmi Főapátság levendulaföldjein használják fel. A használt kapszulákból "kinyert" alumíniumból pedig különböző használati tárgyak, például konzerv- és üdítős dobozok készülhetnek. 

Áltag felett a magyar kapszulások 

 A Nespresso az elmúlt években összesen 58 millió svájci frankot - majdnem 20 milliárd forintot - fordított a kávékapszulák újrahasznosításába, Magyarországon pedig már a vásárlók több mint 99 százaléka számára elérhető valamelyik kapszula-újrahasznosítási lehetőség. 2020 végére a Nespresso globális szinten elérte a 32 százalékos kávékapszula-újrahasznosítási arányt, ami 14 százalékkal magasabb a 2014-es eredményeknél.

A magyar vásárlók pedig még ennél is nagyobb arányban, összesen 43 százalékban gyűjtötték vissza használt kapszuláikat a tavalyi évben. Magyarországon egyébként 2012 óta gyűjtik a használt kapszulákat az cég boltjai, 2017-től pedig a vásárlók futárszolgálat segítségével  visszaküldhetik, illetve átvételi pontokon is leadhatják a használt kapszulákat.