Minden eddiginél magasabb szintre lépett a Microsoft, miután az OpenAI társalapítói a szoftveróriáshoz csatlakoztak, hogy házon belül vezessék a vállalat új, mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatócsoportját.

A redmondi vállalat részvényei pénteken, Altman váratlan távozása után csökkentek, de a hétfői kereskedés során már jól tartották magukat. Az elemzők szerint nem érezte meg a piac az elbocsátást, emellett pedig pozitívan vélekedtek Altman új pozíciójáról a Windows szoftvergyártónál – írja a Bloomberg.

Mindeköezben az OpenAI megüresedett helyét a Twitch korábbi vezérigazgatója, Emmet Shear töltötte be, dacára annak, hogy a befektetők a társalapító visszahelyezését kérték. 

Kirk Materne az Evercore ISI elemzője azt nyilatkozta, hogy bár még nem tudni, mekkora „agyelszívás” vár az OpenAI-ra, a Microsoftot érintő kockázatokat jelentősen csökkenti Atlman és csapatának jelenléte.

Miután az infláció enyhűlése hatására felcsillant a remény, hogy a Federal Reserve a kamatemelési ciklusa végéhez közelít, a technológiai részvények is szárnyra kaptak: Az Apple és a Microsoft is egyre közelebb kerül a 3 milliárd dolláros piaci kapitalizációhoz.

Rossz ötlet volt a ChatGPT a megalkotója szerint

Még aludni sem tud a vállalat igazgatója, mert attól fél, hogy túl veszélyes dolgot hoztak létre.
Bővebben--->