A nagykereskedelmi árak mérséklődésére hivatkozva a társaság több millió fogyasztójának csökkenti a földgáz- és az áramszolgáltatás árát. Az érintett ügyfeleket már tájékoztatták is az áresésről szolgáltató egyik szóvivője szerint – írja az MTI.

Az egyetemes szolgáltatásban a földgáz 28 százalékkal, a villamosenergia pedig 18 százalékkal lehet olcsóbb a német lapok beszámolói szerint.

Mennyit és mennyiért fogyasztanak a németek?

Az EoN 14 millió ügyfelet szolgál ki Németországban. A konszolidált kamat-, adófizetés és amortizáció elettői eredménye előzetesen 5,7 milliárd euró lehetett a társaság számára 2023 első felében, ami jelentősen meghaladta az egy évvel korábbi 4,1 milliárd eurót.

A Verivox fogyasztóvédelmi portál szerint egy átlagos, évi 4000 kilowattóra áramot fogyasztó háztartás nagyjából 47 centet fizet kilowattóránként idén augusztusban. A legolcsóbb, elfogadható feltételekkel kínált piaci tarifát jelenleg 30 cent körül kínálják a villamosenergia esetében.

Földgázt átlagosan évi 20 ezer kilowattórát fogyasztanak a német háztartásokban, amiért kilowattóránként nagyjából 15 centet fizetnek a családok. Az ajánlható feltételekkel elérhető legolcsóbb gázdíj jelenleg 9 cent kilowattóránként. 

Európa csúcsgazdasága megingott, spórol az energián

Németország primer energiafelhasználása csökkent az egy évvel korábbihoz képest az év első felében a magas energiaárak és a gazdaság gyenge teljesítménye miatt az AGEB német energiapiaci kutatócsoport előzetes adatokon alapuló számításai szerint.
Bővebben--->