Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata, az Alibaba Group már az év elején bejelentette, hogy a ChatGPT riválisán dolgozik, a legújabb információk szerint pedig a cég saját chatrobotját a közeljövőben integrálja az Alibaba összes üzletágába. Ugyanakkor a társaság ennek ütemtervéről egyelőre nem árult el részleteket – írja a BBC.

Azt azonban már lehet tudni, hogy a Tongyi Qianwen jelentése az, hogy ezer kérdésre keresi a választ, ugyanakkor az Alibaba egyelőre nem adta meg a név angol változatát. Az angol név hiánya ellenére a Tongyi Qianwen a kínai mellett beszél angolul is.

A saját fejlesztésű alibabás csetrobot kezdetben a cég saját, belső üzenetküldő alkalmazásához, a DingTalkhoz kerül. Itt számos feladatot fog ellátni, többek között a megbeszélések jegyzőkönyvét rögzíti, továbbá e-maileket ír és üzleti javaslatokat is megfogalmaz.

A kínai kibertér szabályozó hatóság már bemutatta a mesterséges intelligencia működésére vonatkozó terveket. A javaslat értelmében maguk a vállalatok lennének felelősek azért, hogy a csetrobotok betanításához használt adatokat jogszerűen szerezzék meg, illetve használják fel.

Itt az első európai állam, amelyik betiltja a ChatGPT-t

Olaszország lett az első nyugati állam, amely blokkolja az OpenAI chatbotját, a ChatGPT-t. Az olasz adatvédelmi hatóság szerint aggályok merültek fel a Microsoft által támogatott chatrobottal kapcsolatban, ezért azonnali hatállyal betiltotta a programot, és elrendelte az OpenAI kivizsgálását is. ---> Bővebben.