A brit Aldi a hét elején tesztüzemben megnyitotta első Shop&Go első első fizetés nélküli üzletét Londonban. Az üzletben kamerák észlelik, hogy a vásárlók mely termékeket vették át, és amint a vásárló elhagyja az üzletet, automatikusan megterhelik a vásárlást a választott fizetési móddal, és egy nyugta jelenik meg az alkalmazásban - írtuk meg nemrég.

Mindehez egy applikáció letöltésére van szükség, hiszen már az üzletbe is csak úgy juthatnak be, ha beszkennelik az alkalmazás által generált egyedi kódjukat.

Ennek kapcsán a portál megkereste az Aldi hazai leányvállalatot, várható-e, hogy egyszer majd egy magyar üzlet is kaphat hasonló felszerelést?

"Az Aldi folyamatos fejlesztésekkel segíti a gördülékeny kiszolgálást és a vásárlói élmény növelését. Az önkiszolgáló megoldások egyre nagyobb szerepet kapnak majd a helyhez kötött vásárlásban, ezért a vállalat világszinten szorosan követi az igények és lehetőségek fejlődését, illetve teszteli az új megoldásokat. A vállalatcsoport egyes üzleteiben már önkiszolgáló kasszákat állított üzembe, a brit leányvállalatnál közel 40 áruházban tesztelik ezt a megoldást. A vásárlók jórészt pozitív visszajelzésének köszönhetően a következő évben 160 Aldi-üzletben vezetik be ezt a lehetőséget. Az cég áruházaiban különböző önkiszolgáló megoldásokat tesztel, a vállalat a vásárlók értékelésének függvényében dönt majd ezek esetleges bevezetéséről -tudta meg a pénzcentrum.hu.