Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Horst Seehofer, Németország belügyminiszter-helyettese köszönetet mondot Lengyelországnak azért, hogy védi az Európai Unió külsú határát Fehéroroszországgal szemben - írja Notes from Poland hírportál. A minszki rezsim azzal revolverezi az EU-t, hogy utat nyitott a közel-keleti, ázsiai és afrikai bevándorlók előtt Beloruszián keresztül Európába.

Lengyel adatok szerint augusztus óta 16 ezer embert fordítottak vissza, miközben 1500-an kerültek menekültszállásra és néhány ezren jutottak el Németországba. A köszönettel párhuzamosan Olaf Jansen, az egyik Brandenburgban lévő menekültközpont vezetője azt mondta, hogy a lengyel határvédelem bizonytalan, amit az bizonyít, hogy sokan jutnak el Fehéroroszországból Lengyelországon keresztül Németországba.

Seehofer a köszönet mellett azt írta lengyel kollégájának, Mariusz Kaminskinak, hogy aggasztónak tartja a bevándorlási nyomás erősödését kelet felől, ezért javasolta a közös lengyel-német határőrizet megerősítését a lengyel-német határon, illetve csapatokat ajánlott a lengyel-fehérorosz határ védelmének megerősítésére. Ezek természetesen lengyel parancsnokság alatt tevékenykednének.

Jansen azonban úgy látja, hogy lényeges különbség van a lengyel és a német hatóságok hozzáállása között. Az utóbbiak, szemben az előbbiekkel, az összes menekültet-bevándorlót regisztrálják. Azokat, akik eljutottak Brandenburgba, szinte kivétel nélkül nem regisztrálták Lengyelországban. Várakozása szerint a következő három hónapban 10-15 ezer ember fog átvágni Lengyelországon, hogy eljusson Németországba.