A 70 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező üzletember saját alapítványán, a Bloomberg Family Foundationön keresztül mintegy 500 millió dollárt adományozott nonprofit és jótékonysági szervezeteknek. A pénz javát a közegészségüggyel, oktatással és éghajlatváltozással foglalkozó szervezetek kapták - írja a Forbes.

Az üzletember 822 millió dollárt rakott az alapítvány kasszájába, amelyből hamar 497 millió dollárt adományozott közel 200 szervezetnek.

A pénz hatvan százalékán 10 szervezet osztozott, a legjobban az üzletember egykori egyeteme, a Johns Hopkins Egyetem járt, ahová 74,5 millió dollárt utalt.

Hatvanmillió dollárt kapott a Bloomberg American Health Initiative alapítvány, amely olyan problémák megoldásával foglalkozik, mint a szenvedélybetegségek és a fegyveres erőszak.

Más oktatási intézményeknek is jutott az adományból. A New York-i Egyetemnek 20,3 millió dollár járt, míg négy másik egyetem összesen 58,6 millió dollárt kapott.

A Bloomberg Family Foundation csak egy része a jótékonysági birodalmának, a Bloomberg Philanthropies-nak. Az alapítványon átfolyó pénzen kívül személyes vagyonából további 1,1 milliárd dollárt juttatott el különböző jótékonysági szervezeteknek tavaly.