Jóval a becsült ár felett vitték el egy aukción azt a Skoda Favoritot, ami mindössze 34 kilométert futott és néhány karctól eltekintve kiváló állapotnak örvendett - írja a Totalcar. 

Az 1993-as évjáratú Favoritot a görögországi Athénban élő tulajdonosa hirdette meg a Collecting Cars oldalon, amelyen gyakran szupersportautókat - Ferrarikat, McLareneket - kínálnak eladásra. 

A skodás hirdetés szerint még a gumik is eredetiek a kocsin - szóval a biztonságos közlekedésre már teljességgel alkalmatlanok - de elvileg más baja nincs az autónak, legalábbis az átvizsgálás után nem bukkantak semmiféle hibára. Az autót utoljára 2022 tavaszán szervizelték, akkor 30 kilométer volt benne. Cserélték az üzemanyagpumpát, a vízpumpát, az olajat és -szűrőt és az aksit.

Forrás: Totalcar / CollectingCars.com
Forrás: Totalcar / CollectingCars.com
Kép: Napi.hu

Az 1,3 literes benzinmotoros, ötsebességes váltóval szerelt retrokocsiról azt tartották, hogy akár 7,5 millió forint értékű eurót is adhatnak érte, ezt azonban végül jóval túlszárnyalta: az árverés nyertese 24 ezer euróért (a pénteki árfolyamon több mint 10 millió forintért) vihette el az autót.