Az étrend-kiegészítőket és gyógyszereket forgalmazó Goodwill Pharma Zrt. a beruházásához 1,766 milliárd forint feltételesen visszatérítendő támogatáshoz jutott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (Ginop plusz) Magyar multi program forrásából. Így egy 3,5 milliárd forintot meghaladó kapacitásfejlesztést hajtanak végre Szegeden.

Jójárt Ferenc, a vállalat tulajdonosa közölte, hogy a fejlesztést három szegedi helyszínen hajtják végre. Bővítik nagykereskedelmi raktárukat, valamint átalakítanak egy négyszintes irodaházat, ahová átkerül a cég központja. A jelenlegi központot multifunkciós épületté alakítják, helyet kap benne egy folyékony formulákat gyártó üzem, egy minőségellenőrző laboratórium és egy gyártó részleg, ahol a gyógynövényes készítményeket fogják gyártani.

beruházás részeként beszereztek a gyártási kapacitás növelésére alkalmas tablettakészítő gépet, amellyel a jelenlegi közel 100 termékük gyártását a duplájára tudják emelni. Egyebek mellett minőségbiztosítási laboratóriumi mérőműszereket is vásároltak - tette hozzá a tulajdonos.

A projekt várhatóan 2024 végére készül el.

C-vitamin az egész régióba

A Goodwill Pharma 1997 óta működik, a cég forgalmazza a Szent-Györgyi Albert nevével védjegyzett C-vitamin termékeket, emellett különféle gyógyszereket és étrend-kiegészítőket forgalmaz, valamint speciális gyógyászati célra szánt élelmiszereket fejleszt - olvasható a vállalat honlapján.

Képviselete van Szerbiában, Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában, Macedóniában, Szlovákiában, Csehországban és Romániában - jelezték.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Goodwill Pharma nettó árbevétele 2020-ban 6,18 milliárd forint volt, 2021-ben pedig 6,9 milliárd forint. Az exportértékesítés nettó árbevétele 2020-ban 265 millió forint, 2021-ben pedig 404 millió forintot ért el. Az adózott eredmény tavaly előtt 648 millió forint, tavaly 751 millió forint lett. A 2020-as üzleti évben a cég 45 dolgozót foglalkoztatott, 2021-ben már 57-et.