A szakszervezet azt írta közösségi oldalán, hogy Pafféri Zoltán, a MÁV-Volán csoport vezérigazgatója nem nyilatkozott vállalatcsoporton belüli bérfejlesztésről. Ezt azzal indokolta, hogy nincs mandátuma arra, hogy ennek lehetséges mértékét közölje a szakszervezetekkel. Ugyanakkor kérte a szakszervezetek képviselőit, hogy fogalmazzák meg a bérigényüket.

 

Dobi István, a SZAKSZ elnöke a Mérce megkeresésére azt nyilatkozta, hogy egy olyan bértárgyalás, ahol a munkáltató nem tesz ajánlatot, az nem komolyan vehető.

Kiemelte, hogy jövő péntektől számítva egy hét áll majd rendelkezésre az általuk kezdeményezett sztrájktárgyalásra. Ha ez idő alatt nem kapnak elfogadható béremelési ajánlatot, akkor még az ünnepek előtt kétnapos munkabeszüntetést tartanak.

Dobi István hozzátette, a tárgyalóasztalnál kilenc szakszervezet is ül, amiből kettő volános, csak a SZAKSZ folytatná a tárgyalásokat nyomásgyakorlás alatt. A többi szakszervezet ugyanis úgy gondolja, ráérnek a megállapodással.

A tárgyaló szakszervezetek közül a SZAKSZ követeli a legmagasabb bérfejlesztést, 25 százalékosat.

A szakszervezeti vezető szerint a munkáltató a sztrájk hírét higgadtan fogadta, mivel szerinte abban bízik, hogy az év végi lojalitási jutalommal enyhíteni tudja a feszültséget.

 

 

 

A németországi vasutassztrájk miatt jelentős fennakadások lehetnek

A német vasúton november 15-én 22 órától 16-án 18 óráig korlátozásokkal járó munkabeszüntetésre kerül sor. A Deutsche Bahn azt javasolja az utasainak, hogy halasszák el az utazásukat.
Bővebben--->