Az uniós közbeszerzési közlönyben az ajánlatkérő Nemzeti Sportközpontok közölte, hogy hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást folytatott a stadion kiegészítő tervezésére és kivitelezésére. Ezt az eredeti két nyertes cég, a Magyar Építő és a ZÁÉV nyerte el 8 milliárd 48 millió forinttal. A Puskás Stadion neve helyett a 2020. évi labdarúgó EB kiegészítő tervezése és kivitelezése szerepel a feladat meghatározásában.

A 8 milliárdból a stadion melletti nyugati- és keleti parkban kell - egyebek mellett - gyermekjátszóteret, pihenőparkot, pavilonokat és árusító helyeket kialakítani.

Az ajánlatkérő a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazását a közbeszerzési törvényre hivatkozva magyarázza. Ezt a törvény megengedi építési beruházás vagy szolgáltatás megrendelése esetében, ha olyan új építési beruházásra vagy szolgáltatás megrendelésére kerül sor, amelyet a korábbi nyertes ajánlattevővel köt meg ugyanazon ajánlatkérő, azonos vagy hasonló építési beruházás vagy szolgáltatás teljesítésére. Ennek feltétele, hogy az új építési beruházás vagy szolgáltatás összhangban van azzal az alapprojekttel, amelyre a korábbi szerződést nyílt vagy meghívásos eljárásban megkötötték
A két céggel augusztus 5-én kötött szerződést az újabb munkára az ajánlatkérő.

A stadion kivitelezését a szóban forgó két cég még 2017-ben nyerte el 150 milliárd forinttal. Az eddigi folyamatos drágulás már 160 milliárd fölé vitte a költségeket, ez emelkedett most tovább.