A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló három állomásán – Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák – február 21-től március végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése - írja közleményében a BKV.

A bő egy hónapig tartó tesztsorozat három helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A füstpróbák hétköznap 8-17 óra között zajlanak. A Semmelweis Klinikák metróállomáson már megtörtént az ellenőrzés. A második füstpróba helyszíne a Corvin-negyed metróállomás. A Semmelweis Klinikák és a Kálvin tér állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak az arra járók füstkiáramlást.

A második füstpróba időtartama: 2022. március 10-11. és március 16-18-  közölte a BKV.

Kép: BKV Zrt.