A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A kért szolgáltatás körébe tartoznak - egyebek mellett - a következők: mosás, szárítás, mángorlás, vasalás, hajtogatás, varrodai javítás, selejtezésre való előkészítés, szállítás az egészségügyre vonatkozó kórházi higiénét biztosító előírások betartásával. Ide tartozik az  ágynemű huzat, lepedő, műtős lepedő, borogató, lyukas kendő, abrosz, továbbá a dolgozói, műtős és betegruházat is.

Az egyes mennyiségek a következők:

  • mosodai szolgáltatás síktextília esetén 10 400 000 kg/év,
  • mosodai szolgáltatás ruházat esetén 4 680 000 kg/év,
  • mosodai szolgáltatás egyéb textília esetén 1 600 000 kg/év.

A nyertessel július 29-én kötött keretmegállapodást az ajánlatkérő.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Referencia Mosodák Szolgáltató Zrt. 1993-ban alakult, a jegyzett tőkéje 180 millió forint, egyedüli részvényese 2017 óta B + N Referencia Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. A múlt évet 4 milliárd 286 millió forint nettó árbevétel mellett 162 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta. A B + N Referencia cégadatokban látható tulajdonosa jelenleg Kis-Szölgyémi Ferenc. (A takarítócéget 2011-ben a Mundus Invest Zrt. alapította és volt 2015-ig a tulajdonosa, ennek részvényese Fonyó Károly, Simicska Lajos munkatársa volt. A Mundus később Nyerges Zsolthoz és Simicskához került, végül Mészáros Lőrincnél landolt, a cég jelenleg végelszámolás alatt áll.)

A szerződés teljesítésébe a miskolci cég bevonja a BVOP két cégét is, a Pálhalmai Agrospeciál Kft.-t és a Sopronkőhidai Ipari és Szolgáltató Kft.-t.