Eladta részesedését a sertéstenyésztéssel foglalkozó cégében Kósa Lajos 83 éves, korábban védőnőként és bölcsődei vezetőként dolgozó édesanyja, Kósa Lajosné - írja a 24.hu.

Összesen 46,5 millió forintnyi részesedést adott el a Méker Kft.-ből az eddigi kisebbségi tulajdonosnak, a cég így 100 százalékban egy mátészakai vállalkozó testvérpár tulajdonába került.

Az összeg azért is érdekes a 24.hu szerint, mert az asszony 2015-ben 45 millió forintot fizetett be a cég kasszájába, amelynek visszafizetéséről nagyvonalúan lemondott a közelmúltban. Azt, hogy ekkora összeg miként állt rendelkezésére 2015-ben az asszonynak, a cég nem kívánta tisztázni a portál megkeresésére.

A Méker Kft. nevét akkor ismerte meg a közvélemény, amikor 2018 elején kiderült, 123 millió forint vissza nem térítendő EU-s forrást kapott sertéstelepek korszerűsítésére. Kósa Lajos akkor annyit mondott, nem nyilatkozik magánemberek ügyleteiről, illetve, hogy az édesanyja nem strómanja senkinek sem. A cég végül lemondott a támogatásról.

A cége egyébként három luxusmotort lízingel, az egyikük épp olyan típusú, amellyel Kósa Lajost látták 2017-ben, egy BMW K1600-assal. És két BMW 530e iPerformance hibrid autót is birtokol, amelyek ára akár 25 millió forint is lehet darabonként.

Kósa Lajosné nemrég egy gabonatermesztő cégbe szállt be, amelyben másik fia, Kósa Lajos orvos testvére is tulajdonos - emlékeztet a 24.hu.