A Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak (Kehi) az Orbán-kormány számára készített jelentéstervezete szerint - amely a hazai magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásának vizsgálati eredményeit tartalmazza - miközben a pénztártagok egyéni számláján veszteséget írtak jóvá, addig saját maguknak jutalmakat osztottak, bónuszokat adtak, fizetést emeltek egyes magánnyugdíjpénztárak, mindezt tulajdonképpen a befizetett tagdíjakból levonva - írta a Magyar Nemzet. Az egyik pénztár például, veszteséges működés mellett fizetett ki munkatársainak 55 millió forintos értékű bónuszt a gazdasági válság kirobbanását követő években.

A lap információi szerint nemsokára a jelentésben foglaltak alapján több büntetőfeljelentés is születhet hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt. A Kehi valószínűleg - a feljelentések mellett - a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, valamint és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél is eljárásokat kezdeményez majd.

A kormánynak készülő teljes Kehi-jelentésben szereplő kárérték és elmaradt vagyoni előny várhatóan elérheti a több tíz milliárd forintot is.