A korábbi bejelentésnek megfelelően az első 26 MFB Pont húsz takarékszövetkezet, az FHB Bank Zrt., valamint a Budapest Bank Zrt. fővárosi és vidéki - megyei jogú városokban lévő - fiókjaiban nyílik meg.

Az év végéig összesen 400 településen 442 MFB Pont jön létre: 3 Budapesten, 23 a megyei jogú városokban, 159 a tízezer főnél nagyobb településeken, valamint további 257 fiók a tízezer főnél kisebb lélekszámú településeken nyílik meg.

Az MFB Pontok új arculattal működnek majd, egységes megjelenéssel és marketinggel. A dedikált értékesítőkkel működő egységes professzionális értékesítési hálózat kialakítását egységes arculati kézikönyv is támogatja - mondta Bertalan. A kezdeményezés elsődleges célpiaca 176 ezer megcélzott vállalkozás.

A nulla százalékos kamatú hitel futamideje legfeljebb 15 év lehet, a hitelösszeg pedig minimum 1 millió, maximum 600 millió forint. A mai jelentés szerint 150 millió forint hiteligény alatt egyszerűsített hitelbírálat lesz és nem lesz szükség üzleti terv készítésére.

Az év hátralévő részében további hitelprogramok indulása várható, egyebek mellett kutatás-fejlesztés, és innováció támogatására, termelési kapacitások bővítésére - sorolta Bertalan.

A közbeszerzési eljárás útján kiválasztott négy tagú konzorcium, a Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. vállalták, hogy saját fiókhálózatukon belül, az MFB Pontok arculatával megkülönböztetett fiókokban közvetítik az uniós hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékeket.

Az MFB a hiteltermékek feltételrendszerét úgy alakította ki, hogy azok is hozzáférhessenek a forrásokhoz, akiknek korábban erre nem volt lehetőségük - az új modell egyik fő célja a minél szélesebb körű forráskihelyezés. legfontosabb újdonság, Az új rendszerben a közvetítő helyett az uniós programszámla viseli a hitelezési kockázatot, így a vállalkozások olyan kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz, amelyre Magyarországon még nem volt példa.

Az MFB Pontok lehetőséget adnak arra, hogy az EU-s hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékeken kívül az MFB a saját, kedvező feltételekkel elérhető pénzügyi termékeit is minél több kedvezményezetthez juttassa el országosan. Az MFB Pontok hálózatának köszönhetően ezeket a termékeket egységesen, egyszerűen és gyorsan lehet akár a kisebb településen működő vállalkozásokhoz is eljuttatni.