A stratégiai együttműködési szerződést a Sunnic részéről John Kong alapító, valamint a Duna Autó Csoport részéről Ormos Péter vezérigazgató látta el kézjegyével.

A Sunnic termékeinek és szolgáltatásainak magyarországi képviseletére a Duna Autó Csoport egy új leányvállalatot hoz létre – jelentették be. Ezzel egyidejűleg a Sunnic létrehozza budapesti központját annak érdekében, hogy műszaki tanácsadással és vevőszolgálati tevékenységekkel segítse az ügyfelek kiszolgálását – közölte a magyar fél pénteken az MTI-vel.

A Sunnic termékportfóliója révén lakossági ügyfelek számára otthoni elektromosautó-töltők válnak elérhetővé, ipari és kereskedelmi ügyfelek részére napelemes rendszerekhez kapcsolódó intelligens energiatároló rendszerek megvalósításához nyújt új megoldásokat.

További meghatározó termékcsalád az önálló egységként telepíthető elektromos autó töltőállomások, amelyek napelemes rendszerrel töltik az energiatároló egységet, így a töltőket használó autósok tiszta energiát juttathatnak autójuk akkumulátoraiba.

Világszerte már több mint 30 városban léteznek Sunnic töltőállomások, 2000 milliárd dollárt meghaladó beruházással, és száznál is több együttműködő partnerrel

– írták a közleményben.

A két cég kooperációja új fejezetet nyit az elektromobilitás és energiatárolás területén Magyarországon. Mindkét vállalat elkötelezett a zöld technológiák terjesztése mellett és a közös munka révén hozzájárulnak a fenntartható jövő megvalósításához – tették hozzá.

Az óbudai központú Duna Autó Zrt. 19 autómárka modelljeit forgalmazza és 24 márkaszervizzel rendelkezik, emellett használtautó-kereskedéssel is foglalkozik.

A Duna Autó Zrt. értékesítésének nettó árbevétele 2022-ben 38,5 milliárd forint volt a 2021. évi 38,6 milliárd forint után. Az adózott eredménye tavaly 1,24 milliárd forint, egy évvel korábban 622 millió forint volt.