A szupermarket, amelynek alapkövét kedden tették le, várhatóan 2025 első negyedévében nyílik meg. A szentendrei beruházás keretében egy több mint négyezer négyzetméteres épület készül el, a földszinti szupermarket alapterülete meghaladja a kétezer négyzetmétert.

Emellett mélygarázs és nyitott parkoló is létesül. Az új üzlet 42 embernek ad majd munkát.

Az eseményen Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere felidézte, hogy 2021 áprilisában leégett a HÉV-végállomásnál a Spar-üzlet. Megfogalmazása szerint ez a katasztrófa egyúttal lehetőséget is teremtett, hiszen a város vezetésének régóta szándéka volt, hogy az 1970-es években épült HÉV-állomás környékét megújítsa, és korszerű közlekedési, kereskedelmi csomópontot alakítsanak ki.

 

Az eseményen Vitályos Eszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára köszöntőjében elmondta: a Spar mostani beruházásával már 11,6 milliárd forint fölé emelkedik az az összeg, amely az elmúlt évek során Szentendrére érkezett.

Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. elnök-ügyvezető igazgatója elmondta, hogy idén a meglévő áruházak felújítása áll a fókuszban, de Békés vármegyében két új beruházást terveznek. Fejlesztésekre évente 70-80 millió eurót fordítanak, így várhatóan az idén is – közölte.

A vállalatcsoport Magyarországon 641 üzletet működtet, ezek kétharmada saját üzemeltetésben van. Egyharmadát pedig franchise partnerek működtetik, több mint 20 franchise partnerrel nyitnak az idén. Üzletekben és a logisztikai egységekben több mint 16 ezer munkavállalót foglalkoztat a Spar.

A nyilvánosan elérhető beszámoló szerint a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2022-ben 766 milliárd forint volt a 2021. évi 663 milliárd forint után. Az adózott eredmény 2022-ben mínusz 13,14 milliárd forint volt, egy évvel korábban 5,3 milliárd forint.