Pénteken Budapesten a 15. kerület 136 óvodai dolgozója kezd polgári engedetlenségbe, a kerület összes tagóvodája zárva lesz - írja az atv.hu. A hét utolsó munkanapján Székesfehérváron élőlánccal készülnek, Zuglóban pedig "fénylőlánccal." Este Szolnokon szerveznek megmozdulást. Az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pedig vasárnapra, október 23-ára a Kálvin térre hív mindenkit, ahol több tízezres tömeggel számolnak.

Amióta a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból menesztették a tanárokat, nem csillagodnak a kedélyek. Többek között a Facebookon szerveződő megmozdulások is is ezt mutatják.

Ma Diósdon állnak ki az oktatásért, csütörtökön reggel 7 órától a XX. kerületben forgalomlassító demonstrációt szerveznek.

Szegeden délután élőláncot alakítanak, Pápán este gyertyafényes szolidaritási találkozóra buzdítják az embereket.

A PDSZ szerint a Facebookon szerveződő demonstrációk is tükrözik, hogy egyre több emberhez jut el, milyen gondokkal küzd az oktatás. Komjáthy Anna választmányi elnök úgy látja: valószínűleg már minden családot elért ez a dolog. A Szülői Hang szerint az iskolák pénzhiánya is általános probléma. A XI. kerületi Domokos Pál Péter Általános Iskolában a tankerület megvonta, illetve felfüggesztette az iskola támogatását, ezért se tisztítószer, se WC-papír, se semmi egyéb nem érkezik az iskolába.

A Pedagógusok Szakszervezete november 26-ra szervez országos tüntetést szervez a Kossuth térre.