Helyenként tartós eső is valószínű, nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az ország két része között – áll a friss előrejelzésben.

Jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kivételt ez alól csak a keleti, délkeleti tájak képeznek, de délutántól ott is megnövekszik a felhőzet.

A csapadékzóna egyre inkább kelet felé mozog, többfelé lehet eső, zápor, az Alföldön zivatar is kialakulhat. Eközben északnyugaton fokozatosan csökken a felhőzet, szűnik a csapadék, estére az Észak-Dunántúlon kitisztul az ég.

Éjjel eső, zápor főleg a Dél-Dunántúlon és a keleti, északkeleti megyékben lehet, hajnalra az ország délkeleti felére korlátozódik a csapadék.

Kedd délelőtt front felhőzete és csapadékrendszere a Tiszántúlt is elhagyja, kiderül az ég, majd a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, amelyből több helyen alakul ki napközben eső, záporeső, az északkeleti, északnyugati megyékben helyenként zivatar is előfordulhat.

Az északnyugati szél ma és holnap is nagy területen megélénkül, megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 22 és 27 fok között alakul.