Reagált a Magyar Bankszövetség a kormány legújabb döntésére. 

A Magyar Bankszövetség kifejtette, hogyan érinti a kormány döntése, melyet egy éjszaka kiadott rendeletében tudatott – írja az mfor.hu.

A kormány a határozatban tovább növelte a pénzintézeteket sújtó adóterheket, amiről a bankszövetségnek is megvan a véleménye.

A nyereségadó természetes alapja a nyereség. A bankszektor tőkearányos nyereségessége messze elmarad az inflációtól, így szektor szinten extra profitról nem lehet beszélni.

 

Ha marad az extraprofitadó, a Richternek vannak egyéb forgatókönyvei

Sajtótájékoztatón értékelte a Richter a cég 2022-es eredményeit. Orbán Gábor, a cég vezérigazgatója közölte, hogy a hazai multi közel 28 milliárd forint extraprofitadót fizet a tavalyi évi árbevétele után, az adó minden egyes itthon forgalmazott készítményt nyolc százalékkal sújt. Bővebben>>>

Milyen a jó adórendszer?

A szövetség szerint az adórendszernek átláthatónak, egyszerűnek és versenysemlegesnek, a különadóknak pedig ideigleneseknek kell lenniük.

A szabályrendszer folyamatos változtatása, az átmeneti intézkedések hosszú távú fenntartása csökkenti a befektetői bizalmat és hazánk versenyképességét.

Ezért a Bankszövetség továbbra is kéri a különadó mihamarabbi kivezetését – nyilatkozta a Magyar Bankszövetség.

 

Burjánzanak az új adónemek: különadó, pótadó, hozzájárulás

A 2022-es év társadalmi-gazdasági változásai megtörték a régóta csökkenő trendet, és tavaly 51-ről 59-re nőtt az adónemek száma. Bővebben>>>