Kivonja a magyar piacról az egyszer használatos műanyagból készült poharait a Coca-Cola HBC Magyarország - adta hírül a vállalat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) közös közleményében. A jellemzően kávé- és egyéb melegital-automatákban használt poharakat újrahasznosítható papírpohárra cserélik le a vállalat országszerte mintegy 1000 melegital-automatájában.

A főként munkahelyi környezetben, oktatási intézményekben, nagyáruházak előtereiben, közlekedési csomópontokban és egészségügyi intézményekben lévő automaták a tervek szerint 2022 első félévére kizárólag 100 százalékban újrahasznosítható, papírból készült pohárban adják majd az italokat a fogyasztóknak.

A vállalat az évente milliós nagyságrendben felhasznált poharak kiváltásával 25-30 tonnával kevesebb műanyagot használ fel. A pohárcsere látványos lesz, miután a Coca-Cola HBC Magyarország "Az én kávém, a mi bolygónk" elnevezéssel grafikai pályázatot hirdetett a MOME-val együttműködésben az egyetem hallgatóinak. A cél, hogy az új papírpohár olyan külsőt kapjon, amely támogatja a fogyasztói tudatosságot, és ösztönözi a papírpohár újrahasznosítását.

A cég lépésére számítani lehetett. Az egyszer használható műanyagtermékek nagy részét már nem lehet júliustól forgalmazni, de a poharak kaptak egy kis haladékot. (Erről itt olvashat részletesebben.)