Keddre virradó éjszaka általában derült lesz az ég, mindössze az északi megyék felett lehet kevés felhő. Mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de helyenként gyenge fagy is lehet (nagyobb eséllyel az északi völgyekben, a Duna-Tisza köze homokhátságain és a Nyírségben).

Kedden általában derült, napos idő várható, majd délutántól egyre több felhő zavarhatja a napsütést, fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Szerdán a nap első felében változóan felhős idő várható néhány órás napsütéssel, a délutáni, esti órákban erősebben megnövekedhet a felhőzet. A nap első felében nem valószínű számottevő csapadék. A nap második felében szórványosan előfordulhat eső, zápor, legkisebb eséllyel délkeleten. Helyenként zivatar is kialakulhat. A délnyugati, majd estétől az északnyugati szél több helyütt megerősödhet. Hajnalban 3 és 11, délután 19 és 24 fok között valószínű a hőmérséklet.

Csütörtökön a rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén inkább felhős idő lesz a jellemző. Helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati, majd estétől a déli szelet sokfelé élénk, főleg az északi megyékben helyenként erős lökések kísérik. A hajnali 2, 10 fokról 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet - írják a meteorológusok.