A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jogszerűen, a taxirendelet előírásainak megfelelően járt el, amikor előzetes jóváhagyást adott a Bolt Taxi számára – közölte a BKK, miután az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) a közlekedésszervezői döntés megsemmisítésére tett javaslatot a Fővárosi Önkormányzatnak. Az érdekvédelmi szervezet vezetője elsősorban a Bolt védjegyhasználati gyakorlata miatt lépett. Most a BKK közleményében azt írta, hogy 

a taxitársaság az előzetes vizsgálat során bemutatta saját, egyedi szabadjelzőjét is, tehát a BKK nem csak a »BOLT TAXI« szóösszetételt engedélyezte, hanem a bemutatott szabadjelzőt is, amelyen a védjeggyel rendelkező szó szerepel.

A közlekedési vállalat szerint az elmúlt időszakban több olyan cikk megjelent a sajtóban, amelyek azt sugallják vagy állítják, hogy a BKK nem járt el szabályosan, amikor megfelelőségi igazolást állított ki a Bolt Taxi számára. A cikkek a taxisszövetség Fővárosi Önkormányzatnak küldött beadványa nyomán készültek, melyben 

az OTSZ sérelmezi a Bolt védjegyhasználati gyakorlatát, és kéri, hogy a BKK a 2021-ben megadott személytaxi-szolgáltatási engedélyeket semmisítse meg.

Ezzel szemben „a BKK nem ad ki engedélyt, csupán egy előzetes megfelelőségi igazolást, amely nem vonható vissza, és erre indoka sem lenne a Bolt esetében”. 

Ráadásul a BKK az előzetes jóváhagyás előtt a közlekedési hatóság szakmai véleményét is kikérte – teszi hozzá a BKK.

Közleményükben kifejtik azt, hogy mi a szerepe a BKK-nak a taxiszolgáltatás engedélyeztetésében, valamint arról is, hogy a Bolt szabadjelzőjét szóvédjegy védi.

Karácsony Gergely már tud a taxisháborúról: reagált a vádakra a Bolt

A főpolgármester már tud a „háborúról”, az önkormányzatnál tisztában vannak a taxisok között kialakult vitával.