Hamarosan elkészül az úgynevezett adomány motor, amit július 29-én bocsátanak árverésreHungexpon a 40. Totalcar Parkoló Parádé eseményen és a licitálásból befolyt összeget gyermekmentő alapítványoknak, gyermekmentőknek vagy koraszülött alapítványoknak ajánlják majd fel.

Tavaly a benzinválság idején a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány került nehéz helyzetbe, mert nem tudták megtankolni az autóikat – idézte fel a Napi.hu-nak Szigetvári Attila motorrestaurátor.

Gyermekmentő alapítványoknak gyűjtenek

A hobbi restauráló tavaly döntött úgy társával, Kroneraff Istvánnal, akit Becsületesnepperként ismerhetnek, hogy segíteni szeretnének, hogy többé ne fordulhasson elő, hogy beteg gyerekek életmentése kerül veszélybe.

A munkák során egy 1980-as Simson S50B-s kismotort újítanak fel, amit Kroneraff István finanszíroz, és ez nagyságrendileg 400-500 ezer forintba kerül, Szigetvári Attila pedig a szakértelmét és a szabadidejét adja az adomány motor renoválásához.

A jármű restaurálását április elején kezdték el és a tervek szerint július közepén fejezik majd be.

A motor egyébként nem számít ritkaságnak, de nagy az érdeklődés iránta, mert a 70-es és a 80-as évek sláger motorja volt. A németországi Simson-rajongók pár évvel ezelőtt ismét elkezdték keresni a Simson Endurókat, amiket nagy számban reimportálni kezdtek. Mára már a Simson Swalbe-k iránt is nagy az érdeklődés – mondta Szigetvári Attila.

A több mint negyvenéves motort egyébként Gerőfi Gábor, Kroneraff István barátja ajánlotta fel, aki saját részre vásárolta még évekkel ezelőtt. A motor ára körülbelül 200 ezer forint.

Az árverés teljes bevételét felajánlják majd az általuk kiválasztott és támogatásra szoruló gyermekmentő alapítványnak vagy gyermekmentő szervezetnek.

Szigetvári Attila elmondta, mire a Simson teljesen elkészül körülbelül egymillió forint lesz az értéke. Abban bíznak, hogy a licitálás során ennek sokszorosát tudják majd a gyermekek megsegítésére fordítani.