Az United Airlines, az Egyesült Államok egyik legnagyobb légitársaságának 63 éves pilótája egy éves felfüggesztett börtönbüntetést kapott, miután hatszoros alkoholmennyiséget mutattak ki a vérében.

A pilótát a francia rendőrség szállította le egy Boeing 777-es repülőgépről, és őrizetbe vette, miután megbukott az alkoholszondás teszten.

A francia hatóságok azt is közölték: a férfi tekintete üveges volt, a beszéde pedig zavaros.

Az ittas pilóta, akit a szonda lebuktatott, eredetileg egy Washingtonba tartó járatot vezetett volna, ám egy órával a felszállás előtt letartóztatták. A járatot pedig az incidens után törölték is az utolsó pillanatban.

A pilóta saját bevallása alapján mindössze két pohár bort fogyasztott, mielőtt rajtakapták.

A felfüggesztett börtönbüntetés mellett a részeges pilóta borsos, 4500 eurós büntetést is kapott, valamint egy évre eltiltották a Franciaországba való repüléstől és vissza.

A légitársaság is megszólalt az ügyben, és elmondta: „Utasaink és személyzetünk biztonsága prioritás számunkra.” Az United Airlines hozzátette: „Minden alkalmazottunknak a legmagasabb szakmai normáknak kell megfelelnie, beleértve a cégünk zero alkohol alapelvét is.”

Azt szintén közölték, hogy az érintett munkavállalót azonnal eltávolították a szolgálatból, valamint azt is, hogy természetesen együttműködnek a francia a hatóságokkal.

(via Metro.co.uk)

Ezt már egyre kevesebben hajlandóak megfizetni, alacsonyabb árakkal készül az egyik fapados

Árérzékennyé váltak az utasok, a gépeket pedig csak akciós ajánlatokkal lehet megtölteni - közölte a Ryanair. Bővebben --->