„A helyi rendőrség vizsgálja az incidens körülményeit, az esetet sajnálatosnak tartjuk” – közölte a finn külügyminisztérium.

Szerda este az orosz külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy április végén hanggránátot és egyéb eszközöket dobtak be a konzulátus területére, az épületben anyagi károk keletkeztek.

A támadás közvetlen fenyegetést jelentett az orosz diplomáciai képviseleten dolgozókra nézve

– hangsúlyozta az orosz tárca.

A helyi rendőrség közölte, hogy már azonosították az elkövetőket. Azt is pontosították, hogy a támadásban a konzulátus postaládája rongálódott meg, illetve az épület egy ablakát betörték egy sörösüveggel.

Az Aland-szigetek Finnországhoz tartozó autonóm terület, 6500 szigetből álló szigetcsoport, amely a Botteni-öbölben helyezkedik el Finnország és Svédország között.

A szigetcsoport demilitarizált övezet a krími háború vége, 1856 óta, és az orosz konzuli jelenlét az autonóm szigeteken vita tárgyát képezi Finnországban azóta, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát – írja a Reuters.

Vlagyimir Putyin likvidálása a háború eszkalációjához vezetne

Két drón csapódott be a Kreml épületénél szerda hajnalban, de egyelőre nem világos, miként juttathattak el az ukránok drónokat az orosz főváros központjába, az Resperger István ezredes, egyetemi tanár, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Nemzetbiztonsági Tanszékének vezetője szerint egyre több hasnoló támadásról fogunk hallani. Bővebben>>>