Az Instagram mutatványairól ismert 30 éves fenegyerek, Remi Lucidi életét vesztette, miután 220 méter magasról lezuhant egy 68 emeletes hongkongi felhőkarcoló tetejéről – számolt be róla a Daily Mail.

A 30 éves francia fenegyerek a világ különböző tornyaiba mászott fel, legyen szó épületekről vagy olyan szerkezetekről, mint daruk, hidak, oszlopok vagy akár adóállomások. Remi Lucidi, akit a közösségi médiában Remi Enigma néven ismertek, a végzetes zuhanása előtt feljutott a Hongkong előkelő Mid-Levels negyedében található, 220 méter magas Tregunter Tower 68. emeletére. 

Lezuhant, mielőtt segíthettek volna

A fiatal kalandort egy szobalány látta, amint a tetőtéri lakás ablakain kopogtat, hogy visszajusson az épületbe, de lezuhant, mielőtt segítség érkezhetett volna. Halála estéjén Lucidi este fél nyolckor érkezett a toronyba, és azt mondta a biztonsági őrnek, hogy egy barátját látogatja meg a 40. emeleten.

425 méterrel az ég felett

A hatóságok első vizsgálata alapján a férfi vélhetően az épület tetejéről esett le, de a rendőrség nem talált búcsúlevelet a helyszínen. Halálának pontos okát csak a boncolás után tudják csak megállapítani. A francia mászó gyakran tett közzé fényképeket az Instagramon mászás közben, amikor a világ számos pontján fekvő magas épületekre hágott fel. Az egyik ilyen alkalommal Dubajban készített szelfinjének azt a címet adta, hogy „425 méterrel az ég felett”.