Három orosz állampolgárral a fedélzetén tűnt el egy jacht a Vörös-tengeren, azt követően, hogy elhagyta a szaúd-arábiai Jizan kikötővárosát – írja az orosz állami hírügynökség, a TASS a szaúdi orosz követségre hivatkozva.

A 30 Minutes (30 perc) nevű sétahajó április 17-én futott ki a tengerre és a kelet-afrikai Dzsibuti felé tartott: ezt a hajó tulajdonosától tudták meg az orosz diplomaták. A hajó még aznap lehorgonyzott a közeli szigeteknél, majd egész egyszerűen nyoma veszett, eltűnt a radarokról. A legénységgel megszűnt a kommunikáció, ahogy kikapcsolt a hajó automatikus jeladó rendszere is.

Az orosz hatóságok szerint a hajón három orosz állampolgár tartózkodott, név szerint:

  • Roman Kokasinszkij;
  • Danyil Vasziljev;
  • és Marija Sercova.

A jacht kapitányának felesége, Nagyezsda Raszina az orosz sajtóval azt közölte: a hajó legénységének április 19-én kellett volna megérkeznie Dzsibutiba, a jacht pedig vélhetően valahol a Szaúd-Arábia, Eritrea és Jemen közti területen tűnhetett el.

A keresés már másnap megindult a 30 Minutes után. Nagyezsda Raszina hozzátette: rendelkezésre állnak információik, miszerint a hajót eltéríthették, ám ennél többet ő sem tud mondani.

A szaúd-arábiai orosz nagykövetség azt nyilatkozta: sem az orosz diplomaták, sem a szaúdi hatóságok nem tudták megerősíttetni az információt, miszerint a hajót kalózok térítették volna el