Rendezte a számlát egy fizetés nélkül távozó négyfős olasz társaság helyett Giorgia Meloni olasz miniszterelnök Albániában – írja a Politico.

A kormányfő a családjával utazott Albániába múlt héten, a Financial Times információi szerint komppal. Találkozott Edi Rama albán miniszterelnökkel, aki tájékoztatta olasz kollégáját arról, hogy olasz turisták hagyták ott az éttermet Dél-Albániában, Berat városában fizetés nélkül.

Olasz sajtóinformációk szerint Giorgia Meloni a hír hallatán az albániai olasz nagykövethez fordult, és arra kérte,

menjen, és rendezze ezeknek az idiótáknak a számláját.

A négy turista mintegy 80 euró értékben fogyasztott, és a nagykövetség tájékoztatása szerint a számlát a kormányfő pénzéből rendezték.

Az olaszok tiszteletben tartják a szabályokat, és kifizetik a tartozásaikat. Bízunk benne, hogy az ehhez hasonló jelenetek nem ismétlődnek meg

– nyilatkozta a nagykövetség.

Francesco Lollobrigida olasz agrárminiszer szerint nemzeti büszkeség kérdése volt, hogy pont kerüljön az ügy végére. Meloni „felajánlotta, hogy kifizeti a számlát. A nagykövet éppen úton volt Tirana felé, így meg tudta oldani a dolgot. Néhány tisztességtelen állampolgár nem hozhat szégyent egy egész nemzetnyi tisztességes emberre” – jelentette ki.

Az, hogy a két kormányfő beszélgetésében miképpen került elő a kicsit több mint 30 ezer forint összértékű rendezetlen számla, nem derült ki.