A vételi ajánlatot tevő vállalat ezáltal további tulajdonrészt szerezett a belváros szívében, az Andrássy út 116. alatt található, 41 szobával rendelkező butikhotelt tulajdonló társaságban. A tranzakció illeszkedik a BDPST Group hosszú távú értékteremtésen alapuló befektetési stratégiájába - olvasható a közleményben.

Az Alice Hotel 2020-ban nyílt meg, miután a BDPST Zrt. és a WHB befektetésével és kivitelezésében egy több mint két éven át tartó értékteremtő beruházás keretében rekonstruálták a butikszállodának otthont adó, 1870-es évek végén épült villaépületet. Az értékesítéssel a BDPST Zrt. átadja az ingatlan üzemeltetését is az új tulajdonosoknak.

A dolgozók egy része maradt, a többiek is kaptak munkát

Az értékesített szálloda munkavállalóinak egy része a BDPST Group további hoteleiben folytatja a munkáját, másik részüknek a jövőben is biztosítva van foglalkoztatásuk az Alice Hotelben.

"Kollégáimmal minden szegmensben aktívan keressük az olyan új, jelentős potenciállal bíró üzleti lehetőségeket, ahol ez a fajta fenntartható, hosszú távú értékteremtés meg tud jelenni – mondta Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

Újabb szállodák nyílnak

A hosszú távú stratégia mentén a BDPST Group szállodaportfóliójának alakítása és fejlesztése is folyamatos: a közeljövőben több új hotel nyílik meg a cégcsoport üzemeltetésében. A Szabadság tér mellett, az Október 6. utcában elhelyezkedő Verno House szálloda tervezetten 2022 utolsó negyedévétől várja vendégeit. Ezt követően, szintén a cégcsoport fejlesztésének köszönhetően felsőkategóriás design hotelként, valamint exkluzív lakásokat kínáló prémium lakóépületként adják át a Hotel Dorothea épületegyüttesét. A BOTANIQ Budai Klub átadása 2023-tól várható, amely új arculattal, funkciókkal és prémium szolgáltatáspalettával várja majd látogatóit.