101 percig tart, és egy utolsó percben lőtt gól után 1:0-s győzelemmel zárul, mi az? – tette fel a kérdést a Fővárosi Vízművek kedden késő este. Persze, hogy a vasárnapi magyar-skót meccs a foci-Eb-n.

„Gondoltátok volna, hogy a vízfogyasztási szokásainkból is kiolvasható ennek a szuper izgalmas, a félidei szünettel együtt mintegy két órának a története?” – szólította meg újra követőit a vízművek, majd grafikonnal illusztrálták a tényeket.

d
Kép: Fővárosi Vízművek

A grafikonon a szolgáltatási terület vasárnap délutáni-esti vízfogyasztása látható. A meccs 21.00 órakor kezdődött, a két csapat 21.47 körül ment félidőre, és a meccset végül 23.00 óra körül fújta le a bíró. A görbén jól látható, hogy a kezdő sípszó után a vízhasználat csökken,

a 15 perces szünetben hirtelen megugrik, majd az is, hogy a mindent eldöntő második félidőről igyekeztünk a vízhasználatunkat elhalasztani a meccs lefújása utánra. 

– részletezte a szoláltató.

Már csak egy lépés kell a továbbjutáshoz

A magyar csapat egyébként a továbbjutáshoz szükséges feltételeket már megalapozta azzal, hogy megverte Skóciát, hétfőn az olaszok és a spanyolok is segítettek a horvátok és az albánok legyőzésével, kedden este pedig Angliát kell árgus szemekkel figyelnünk. Ha ugyanis Jude Bellinghamék megverik a szlovénokat, a magyarok biztosan nyolcaddöntőben vannak.