Tegnap éjjel lezárult a június 4-én határozatlan időre meghirdetett sztrájk. A megállapodás tartalmazza, hogy a termelésében dolgozók egyszeri bruttó 340 ezer forint bérkiegészítést kapnak. Ez 467 munkavállalót érint – tájékoztatta feol.hu-t délelőtt a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

Székely Tamás úgy fogalmazott,

a szakszervezet és a dolgozók elmentek a falig, ebből más megállapodást nem lehetett kihozni.

Nagyon szűk volt a munkáltató mozgástere, de a sztrájk eredményes lezárásával alá tudták írni a megállapodást.

Székely Tamás hozzátette,

az aláírás előtt egy szélesebb körű felmérést készítettek a dolgozók körében arról, hogy számukra elfogadható-e ez a megállapodás, majd a megegyezés következtében a kedd délutánra meghirdetett demonstráció elmaradt.

A nyilvános cégadatok szerint a 788 embert foglalkoztató Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. a 2022-es üzleti évben 238,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 12 milliárd forintos nyereséget ért el – írja az Index.

Az Arconic 2019 februárjában jelentette be, hogy két önálló vállalattá válik szét 2020 második negyedévében, így jött létre az Arconic Corporation és a Howmet Aerospace.

Mindkettő rendelkezik gyárral Székesfehérváron, előbbi leginkább alumínium hengerelt és sajtolt termékeket, utóbbi főként magasabb hozzáadott értékű termékeket állít elő.

Díjat kapott itthon az Arconic-Köfém

Az Arconic ma bejelentette, hogy magyarországi érdekeltsége, az Arconic-Köfém Kft. kapta meg a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) által létrehozott Chain Bridge Budapest Award-ot. A díjat olyan vállalat kapja, olyan vállalatnak, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi üzleti közösség és a társadalom egészének fejlődéséhez. Bővebben >>>